preskoči na sadržaj

Osnovna škola Marina Držića Dubrovnik

Login
Broj posjeta
Ispis statistike od 5. 10. 2022.

Ukupno: 102280
Ovaj mjesec: 2413
Ovaj tjedan: 277
Danas: 10

 

 

   

               dum Marin

   

 

Kalendar rada

                          
         RAZREDNA NASTAVA
 
1. sat:     8:00 - 8:45
2. sat:     8:50 - 9:35
        ODMOR         
3. sat: 10:00 - 10:45
4. sat: 10:45 - 11:30
5. sat: 11:35 - 12:20
6. sat: 12:25 - 13:10
 

                 

         PREDMETNA NASTAVA

 
1. sat:   8:00 -   8:45 
2. sat:   8:50 -  9:35
3. sat:   9:40 - 10:25 
        ODMOR           
4. sat: 10:45 - 11:30 
5. sat: 11:35 - 12:20 
6. sat: 12:25 - 13:10
7. sat: 13:15 - 14:00 
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Naša škola na Mediteranskome sajmu
Autor: Franica Barač, 4. 4. 2014.

Dvama predavanjima za učenike te prezentacijom jela školske kuhinje i proizvoda pripravljenih od biljaka iz našega dvorišta naša je škola sudjelovala u programu Mediteranskoga sajma zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništa, na poziv gospodina Vedrana Kraljevića, direktora Sajma.


U četvrtak, 27. ožujka, predavanje o biodinamičkom uzgoju bilja u školskoj dvorani održala je gospođa Bernarda Orehovec, a učenici su mogli saznati kako se na prirodan način, bez uporabe kemijskih sredstava, mogu uzgojiti sve vrste povrća i voća za ljudsku prehranu.

Istoga dana u popodnevnim satima skupina učenika sa svojim razrednicama, ravnateljicom i školskom pedagoginjom u Hotelu Valamar Lacroma poslušala je predavanje nutricionistice Marije Vezilić o važnosti mediteranskoga načina prehrane za dug život. Sudjelujući u raspravi nakon predavanja, učenici su zaključili da većina  nema zdrave prehrambene navike i da bi ih trebalo promijeniti u skladu s dobivenim uputama.

Sljedećeg dana, učenici su na sajmu predstavili svoje proizvode: maslinovo ulje dobiveno preradom maslina iz školskoga dvorišta, džemove od ljutih naranača i limuna, arancine od kore ljute naranče, sapune iz školskoga laboratorija i mirisne kuglice od sušene lavande. Posebno veselje i ponos izazvao je posjet gospodina Veljka Barbierija, jednog od naših najpoznatijih gastronoma, koji je pohvalio okus naše pizze s tunom i popečaka od zobenih pahuljica.

Škola je, kao nagradu za sudjelovanje, dobila statuu „Zeleno oko“, a nadamo se da će se suradnja s Mediteranskim sajmom nastaviti i u sljedećoj školskoj godini.

 

                   

 

 

 

 

 

                   

 

 

 

 

 

 

 

 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju